Szeress hogy szerethessenek

CSak magamrol es rolatok

Friss topikok

Linkblog

Legveszelyesebb divathibak

2010.01.19. 00:05 | nomimi | Szólj hozzá!

A legveszélyesebb divathibák

Szakértők gyakran figyelmeztetnek arra, hogy a divat szélsőségei akár súlyos egészségügyi kockázattal is járhatnak. És bár nem hallgatunk is rájuk, a Kiskegyed most összeszedte az intelmeket.
 
Kicsi melltartó

 

A legtöbb nő számára

a merevítő nélküli melltartó jelenti a legnagyobb veszélyt

, mert ez a viselet könnyen vezet hátfájáshoz és légzési problémákhoz. Ráadásul sokan inkább egy mérettel kisebb melltartót választanak maguknak.

A melltartónak valójában az lenne a dolga, hogy arányosan ossza meg a terhelést a vállak és a hát között

. Ha ez a funkció nem működik, a hát felső részén található trapézizom befeszül, és fájni kezd. Ha viszont a melltartó hátsó része túl feszes, akkor összeszoríthatja a mellkast, megnehezítve a lélegzést.

 

Vásárolj félévente melltartót, mindig adott testsúlyodnak megfelelően. A legjobb megoldás, ha rendszeresen váltogatja a különböző szabású melltartókat.

 

Csípőnadrág

 

Tavaly a szűk és csípőre szabott nadrágok hódítottak, de idén már minden a magasabb, derékon záródó nadrágokról szól. És - bár az előbbi csinosann - ez jóval egészségesebb! A szűk csípőnadrág ugyanis könnyen megnyomhatja az idegeket a csípőcsont alatt és ez egészen a combokig sugárzó fájdalmat okozhat.

Meghökkentő, de Angliában évente 9000 embert kezelnek valamilyen „nadrághoz köthető” baleset miatt – sokan megbotlottak és elestek bő, illetve földet seprő nadrágszárukban...

 

Viva la tanga!

 

Az elmúlt öt évben

egyre kevesebb tangát adtak el

a fehérnemű üzletek. Ez igazán jó hír, az apró bugyik ugyanis legkényesebb testrészünk egészségét fenyegetik. Német orvosok például kezdeményezték a tanga forgalmazásának betiltását, mivel az,

különösen ha nagyon szűk, feldörzsöli és megsérti a nemi szerv körüli érzékeny területet

. Ez pedig gyulladáshoz, bakteriális fertőzéshez, gombásodáshoz vezethet.


Óriás táskák

 

Felmérték: egy nő átlagosan két és fél kilónyi holmit hordoz táskájában. Pláne azóta, hogy ezt oly könnyen megteheti, mert

a ma divatos, hatalmas táskák

mindent képesek elnyelni.

A nagy és ormótlan alkalmatosság hátfájást és/vagy izomhúzódást okozhat.

Amennyiben ugyanis az egyik oldalt nagyon leterheli, akkor a másikban az izmok túlságosan megfeszülnek. Szakemberek ezért a kisebb táskákat javasolják, és azokat is hordjuk váltogatva, mindkét oldalon.

 

Tűsarkakon a világ


A magas sarokért magas árat kell fizetni

- egy angol felmérés szerint

a nők legalább egynegyedének a lába, bokája sérül a tűsarkú cipőben

. Ha ugyanis valaki folyton ilyenben jár, akár egy alapos gerincferdülést is beszerezhet magának! Sajnos a lapos balerinacipők sem sokkal jobbak – ezek is feltörhetik a lábat, vagy szemölcsöt okozhatnak.

 

Szakemberek a 3-5 cm magas sarkakat tartják ideálisnak.

 

Parányi napszemüvegek

 

A néhai Jackie Onassis által divatba hozott óriási napszemüveg – a retro jegyében – ma ismét reneszánszát éli. Ez jótétemény egészségünknek, mert a nagy felület hatékonyabb védelmet nyújt a nap káros UV-sugárzásával szemben.

DE: óvakodni kell a gagyitól – a napszemüveg ugyanis csak akkor védi meg a szemeit, ha megfelelő UV-szűrővel van ellátva.

A napfény hosszú távon sok kárt okozhat, számos szembetegség (például a tályog) egyik kóokozója. Miközben egyre több nő ügyel arra, hogy napvédőkrémet kenjen magára, mielőtt kimegy az utcára, sokan még ma sem veszik komolyan, hogy szemüket is meg kell védeni a napsugarak káros hatásától.

A bejegyzés trackback címe:

https://nomimi.blog.hu/api/trackback/id/tr611683644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása